NASA tarafından her sene düzenlenen Space Apps hackathonunun 2020 etkinliğine yarışmacı olarak katıldık. Ankara'da yapılan yerel etap yarışmasına Bilimin Çakıl Taşları olarak iki takım halinde katıldık. Pandemi sebebiyle bu sene hackathon online olarak uzaktan yapıldı. Takım üyelerimiz evlerinden bilgisayarlarının başından çalışarak katılım sağladılar.
Takımlarımızdan birisi 114 takım arasından 11.'i olarak bizleri sevindirdi.
2-3-4 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleşen etkinliğin Ankara ayağını ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu organize etti ve toplamda 114 takım ile 596 kişi katıldı. Space Apps hackathonlarında yaş ve eğitim sınırlaması bulunmuyor. Küçük yaşta öğrencilerden, yüksek lisans öğrencilerine ve öğretim üyelerine dek çok sayıda katılımcı bulunuyor.
Etkinliğe kış okulumuza devam eden öğrencilerimizden oluşturduğumuz iki takımla katıldık.
48 saatlik hackathon öğrencilerimiz için heyecanlı bir deneyim oldu. Takım çalışması, planlama, araştırma ve sunum hazırlama gibi farklı becerilerini geliştirmek için güzel bir fırsat sağladı. Tüm dünyada pandemi sebebiyle, uzaktan çalışma gündemdeyken öğrencilerimiz de uzaktan çalışma ortamında organize olma ve çalışma deneyimi yaşadılar. Uzaktan çalışma ile ilgili teknik araçları ve yöntemleri deneyimlemiş oldular..
Her takım, NASA’nın önceden belirlediği yarışma kategorilerinden birisini seçti. Bir takımımız astronotların uyku planlarının düzenlenerek iyileştirilmesi konusunda çalışmayı seçti. Diğer takımımız ise hava kirliliğinin insan sağlığı üzerine etkilerini konusunda çalışmayı tercih etti. Takımlarımıza mentörlerimiz eşil ederken, öğrencilerimiz sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar çalışarak sunumlarını hazırladılar.
Bilimin Çakıl Taşları 1 Takımı
4 öğrenciden oluşan takımımız “A One Health Approach” konusunu seçti. Hava kirliliği ile Covid-19 vakaları arasındaki ilişkiyi araştırdılar. Konuyla ilgili çeşitli araştırmaları ve veri kaynaklarını inceleyip aralarındaki ilişkileri mercek altına aldılar. (Takımımız ve çözümleriyle ilgili ilgi almak için tıklayınız)
Bilimin Çakıl Taşları 2 Takımı
5 öğrenciden oluşan bu takımımız ise “Sleep Shift Scheduling Tool” konusunu seçtiler. Uzay görevlerine çıkan astronotlar, günlük hayatlarından farklı bir zaman diliminde çalışmak zorunda kalabiliyorlar. Bunun olumsuz etkilerinin en aza indirilebilmesi için uyku zamanı planlama yazılımı geliştirildi. Bu takımımız geliştirdiği çözümüyle Ankara jürisi tarafından 11. seçildi. (Takımımız ve çözümleriyle ilgili ilgi almak için tıklayınız)
Bilgi Almak İçin Bizimle Temasa Geçebilirsiniz
Eğitimlerimiz ve organizasyonlarımız hakkında bilgi almak için web sitemizi inceleyebilirsiniz. Bizimle iletişime geçmek için lütfen tıklayınız! (arka planı turuncu olan link formatımızı kullanabiliriz).
Comments